24 Ekim 2010 Pazar

Yolları Viyana ile kesişen ünlüler…

Dünyanın sayılı sanat şehirlerinden biri olan Viyana, birçok ünlü sanatçıyı kendi içinden çıkardığı gibi başka ülkelerde yaşayan ünlü isimleri de kendine çekmeyi başarmış bir şehir.

Candan Erçetin Viyana’da 1 yıl yaşayabilmiş
Candan Erçetin, Arkeoloji eğitimini devam ettirmek maksadıyla geldiği Viyana’da bir yıl durabilmiş. müzik kariyerine son verme pahasına geldiği Viyana’dan Türkiye’ye büyük bir özlem duymuş bir şekilde dönen Candan Erçetin, iyisiyle kötüsüyle, insanın kendini en iyi hissettiği yerin doğduğu ve yaşadığı yer olduğunu söylüyor.

Öte yandan Candan Erçetin, geçtiğimiz ay içerisinde “Avusturya Kahveciler Birliği Balosu”na katılarak burada mini bir konser verdi.

Emrah, Viyana’dan ev aldı
Viyana’nın 2.bölgesinden 600 bin Euro’ya villa satın alan Emrah müzik çalışmalarını burada sürdürecek. Emrah,  “Artık kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Viyana’ya yerleşip uzun süre Türkiye’ye gelmeyeceğim. Kendimi orada özgür hissediyorum” diyor.


İhsan Süreyya Sırma kitap çalışması için Viyana’yı seçti
Viyana’ya ilmi çalışmalarını sürdürmek amacıyla gelen ünlü tarihçilerimizden Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Türkiye’deki çalışmalarına ara vererek önemli bir projesini gerçekleştirmek için Viyana’yı seçmiş. Hz. Adem’den günümüze insanlığın kitabını yazmayı planlayan Sırma, bunun için en güzel ortamın Viyana’da olduğunu düşünmüş. Viyana’da eğitim gören öğrencilerin ziyadesiyle istifade etmeye çalıştığı İhsan Hoca, halen Viyana’da yaşamını sürdürüyor.


Okumak için geldi, modada bir numara oldu
Atıl Kutoğlu 1968 yılında doğdu. İşletme eğitimi için gittiği Viyana`da ilk koleksiyonunu viyana belediye başkanından aldığı bursla sergilemiştir.1993’te Münih moda haftasında en iyi genç modacı,  1994 yılında Avusturya’nın en iyi modacısı ödülünü almıştır. Kutoğlu, yaşamını halen Viyana’da sürdürüyor.

İlber Ortaylı
Ünlü Tarihçi Yazar Prof. İlber Ortaylı, 1947'de Avusturya'da doğdu. Viyana Üniversitesi’nde Slavistik ve Orientalistik okudu. 2005 yılı Haziran ayından bu yana Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi’nde ders vermeye devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder