23 Ekim 2010 Cumartesi

Yedi yıl ışık görmeden farelerle yaşamak, üç kızın hayat hikayesi...

Anneleri tarafından 7 yıl boyunca eve kapatılan 15, 19 ve 21 yaşlarındaki kızlar Avusturya gündemine oturdu. Konuşmayı dahi tam olarak bilmeyen kızlar, kendi aralarında değişik bir tarzda anlaşıyorlar. Üç genç kızın 7 yıl boyunca birbirleri dışındaki tek arkadaşları evdeki fareler oldu.

Avusturya, 7 yıl boyunca evden dışarı çıkamayan Linz eyaletine bağlı Pöstlingberg semtinde yaşanan olayı konuşuyor. 53 yaşındaki Hukukçu bir kadının çocukları olan Viktoria, Katharina ve Elisabeth adlı kız çocukları yıllarca dış dünyadan uzak bir şekilde yaşadılar. Annelerinin yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle eve kapatılan kızlar, ışıksız, farelerin ve kendi pisliklerinin olduğu bir ortamda tam 7 yıl boyunca yaşamak zorunda kaldılar.

Anne bunalım geçirmiş
Çocuklarını okula göndermeyen, onları dış dünyadan uzak bir şekilde eve kapatan annenin neden böyle bir şey yaptığı konusunda yetkililer net bir açıklama yapamıyor. Ancak eşinden ayrılan kadının girdiği bunalım sonucu böyle bir şey yapmış olabileceği düşünülüyor.

53 yaşındaki kadının eşinden ayrıldıktan sonra üç kızını eve kapattığı, ampulleri iptal ettiği ve kızların dışarı çıkamamaları için kapının önüne barikat kurduğu anlaşıldı. Kızların durumunu merak eden babalarına ise durumu fark ettirmemek için hasta olduklarını ya da büyükannelerinin yanında kaldıklarını söylediği belirtildi.

Normal hayata dönmeleri zor
Olayın ortaya çıkması ise bir komşunun polise ihbarda bulunmasıyla gerçekleşti. Çocukları evden alarak doktor kontrolü altına alan yetkililer, çocukların gerek sağlık durumlarının gerekse psikolojik durumlarının oldukça kötü olduğunu, yeniden normal hayata başlamalarının oldukça zor olduğunu ifade ettiler.

Neden geç kalındı
Öte yandan yaşanan olayın yıllarca ortaya çıkarılamaması da tartışma konusu oldu. Yetkili mercilerin 7 yıl boyunca okula gitmeyen, hiçbir şekilde kendilerinden haber alınamayan çocukların akıbetlerini araştırmamaları tepkilere neden oluyor. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder